top of page

Χώρισες; Τα βήματα που πρέπει να κάνεις μέχρι να νιώσεις καλύτερα

TL!FE, 27 Ιουνίου 2017

Όταν χωρίζεις και δεν είναι επιλογή σου νιώθεις ότι γκρεμίζεται ο κόσμος σου. Πονάς. Και σε κάποιες περιπτώσεις διαλύεσαι. Σαν να σου στέρησαν το οξυγόνο και δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Κι όταν αυτό συμβαίνει καλοκαίρι και όλοι οι γύρω σου είναι σε κατάσταση ευεξίας, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Κι όμως, τα στατιστικά λένε πως οι χωρισμοί αυξάνονται αυτήν την εποχή. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό, αλλά το να σε βοηθήσουμε. Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου σου δείχνει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να ξεπεράσεις αυτήν τη δύσκολη φάση. Τι πρέπει να κάνεις, τι δεν πρέπει να κάνεις, ποιες παγίδες πρέπει να αποφύγεις και ποιες κινήσεις ώστε να νιώσεις σιγά σιγά καλύτερα…

Διαβάστε περισσότερα

Family Dispute

Γιατί πολλές γυναίκες επιλέγουν λάθος συντρόφους

TL!FE, 20 Απριλίου 2017

“Η κάθε σχέση μας μοιάζει πάρα πολύ με την προηγούμενη. Δηλαδή δεν υπάρχει άμεσος παραδειγματισμός από τα λάθη που έχουμε κάνει γιατί λειτουργεί περισσότερο η δύναμη της συνήθειας. Οπότε μοιραία κάποιες σχέσεις σε κάποια ηλικία που δεν έχουμε ωριμάσει ακόμα και δεν έχουμε μπει στη διαδικασία να σκεφτούμε είναι ουσιαστικά αντιγραφές της προηγούμενης. Αυτός είναι ένας κίνδυνος” εξηγεί η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Businessman in a Car

Η κάθε ημέρα μιας γυναίκας και πως να την αντιμετωπίσεις

TL!FE, 18 Απριλίου 2017

Υπεύθυνη για το σπίτι και την ομαλή λειτουργία του. Για την καθαριότητα, για τη μαγειρική, για την τάξη. Τον προϋπολογισμό, τη διαχείριση. Τα παιδιά. Οι υποχρεώσεις των παιδιών. Το φαγητό, το κολατσιό τους, τα ρούχα τους, το πρόγραμμα τους, τα άγχη τους. Και μετά η δουλειά. Το οχτάωρο. 

«Όλο αυτό πολλές φορές μπορεί να σου δημιουργήσει ένα άγχος και μια εσωτερική σύγκρουση, επειδή ακριβώς τις περισσότερες φορές μπορεί να μην καταφέρεις να ανταπεξέλθεις σε όλες τις ιδιότητες το ίδιο, οπότε μπορεί κάτι να παραμελήσεις» σημειώνει η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου. 

Διαβάστε περισσότερα

Decorating easter Eggs

Συμβουλές για να βοηθήσεις την σύζυγο-μητέρα να ξεπεράσει την επιλόχεια κατάθλιψη

TL!FE, 14 Οκτώβρη 2011

Πολλές γυναίκες μετά την γέννηση του παιδιού τους περνάνε σε ένα άλλο στάδιο που ονομάζεται επιλόχειος κατάθλιψη. Αυτή η νόσος κάνει την μητέρα να νιώθει άσχημα, ότι δεν αξίζει τίποτα, νιώθει ότι δεν την ποθεί πια ο άντρας της, δεν θέλει το παιδί και έχει πολλές άσχημες σκέψεις.

Σε όλο αυτό που περνάει, ο σύζυγός της πρέπει να βρεθεί δίπλα της και με εύκολους και απλούς τρόπους να την βοηθήσει να το ξεπεράσει. Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου δίνει κάποιες συμβουλές στους μπαμπάδες για να ξαναδούν την γυναίκα τους να χαμογελά…

Διαβάστε περισσότερα

Newborn Photoshoot

Η φιλία στα χρόνια του Facebook

TL!FE, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Κι ύστερα ήρθε το facebook...

Και η λέξη “φίλος” απέκτησε και ένα νέο νόημα. “Τα τελευταία χρόνια ο ορισμός της φιλίας έχει αποκτήσει νέες διαστάσεις και ευρύτερη έννοια. Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι τώρα! Φίλος δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που εμπιστεύεσαι, αγαπάς, σέβεσαι, υπολογίζεις και βοηθάς, αλλά και ένας αριθμός στην ιστοσελίδα σου. Το οξύμωρο της ιστορίας; Ενώ στην πραγματική ζωή περισσότερους φίλους έχει ένας κοινωνικός άνθρωπος, οι φιλίες νέου τύπου χαρακτηρίζονται από απομόνωση και μοναξιά. Ο καθένας σπίτι του με τον υπολογιστή του” σημειώνει η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Friends Party

Πείνα: Αληθινή ή συναισθηματική;

VITA, 27 Mαίου 2013

Το «συναισθηματικό» φαγητό είναι η πιο κοντινή και προσιτή μορφή εκτόνωσης, η οποία μάλιστα δεν απαιτεί καν να βγούμε από το σπίτι. Οι περισσότεροι μάλιστα δεν αντιλαμβάνονται ότι η πείνα τους είναι συναισθηματική και όχι βιολογική. Σε αρκετές περιπτώσεις, όπως επισημαίνει η ψυχολόγος διατροφής κ. Στέλλα Αργυρίου, «είναι ο ειδικός εκείνος που εκμαιεύει, καθοδηγεί και τελικά φωτίζει τη συναισθηματική πείνα του ενδιαφερομένου». Η στροφή στο συναισθηματικό φαγητό, όπως εξηγούν οι ειδικοί, προσφέρει παρηγοριά και για λίγο μας αποσπά από τις δυσάρεστες σκέψεις και τα συναισθήματα που μας βαραίνουν. Πρόκειται όμως για μια πρόσκαιρη ανακούφιση, που τελικά μπορεί να μας φορτώσει με ένα επιπλέον πρόβλημα, αυτό των περιττών κιλών.

Διαβάστε περισσότερα

Orange Jam and Cookies

Σοκολάτα, διάβασμα και… ο Θεός βοηθός

ΤΑ ΝΕΑ, 7 Μαίου 2009

«Ο φόβος μήπως δεν καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες της οικογένειας είναι αυτός που γεμίζει με άγχος τα παιδιά», λέει η ψυχολόγος κ. Στέλλα Αργυρίου (φωτό). «Αυτό όμως που θα πρέπει να αντιληφθούν είναι ότι η αποτυχία στις εξετάσεις δεν σημαίνει και αποτυχία στη ζωή», τονίζει. Προσθέτει ότι τις τελευταίες μέρες οι μαθητές δεν θα πρέπει να πέσουν με τα μούτρα στα βιβλία, αφού «όσο διάβασαν διάβασαν. Απλά τώρα πρέπει να οργανώσουν τις επαναλήψεις τους. Αυτό αντίθετα που θα πρέπει να κάνουν είναι να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που έχουν αγχολυτικές ιδιότητες: μία βόλτα, λίγη τηλεόραση, κάποιο χόμπι».

Διαβάστε περισσότερα

Chocolate Bites

Τι κρύβουν στα ψυγεία τους οι «δάσκαλοι» της διατροφής

ΤΑ ΝΕΑ, 28 Mαρτίου 2009

Η ψυχολογία με τη διατροφή έχουν στενή σχέση, και αυτό η ψυχολόγος κ. Στέλλα Αργυρίου το γνωρίζει πολύ καλά. Ακόμη και οι πολύχρωμες πιπεριές που διατηρεί στο ψυγείο της έχουν τον σκοπό τους, αφού ξεγελούν το μάτι και την όρεξή της! 

«Επιλέγω λαχανικά με έντονα χρώματα, καθώς έχω παρατηρήσει πως όταν καταναλώνεις σαλάτα κάθε μέρα πρέπει να είναι διαφορετική για να μην καταντά βαρετή. Ακόμη και το παιχνίδισμα με τα χρώματα βοηθά, αφού στο μάτι φαίνονται πιο νόστιμες», λέει. 

Διαβάστε περισσότερα

Red Apples

Διατροφικές… αμαρτίες ανάλογα με την προσωπικότητα

ΤΑ ΝΕΑ, 3 Ιανουαρίου 2009

Γιατί κάποιοι προτιμούν τα τραγανιστά σνακ, στα οποία δεν μπορούν να αντισταθούν ακόμη κι όταν νιώθουν χορτάτοι, ενώ άλλοι δεν μπορούν να πουν «όχι» στα γλυκά; Η σωστή απάντηση δεν είναι το «περί ορέξεως...», όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Αντίθετα, η προσωπικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στις διατροφικές αμαρτίες που κάνει ο καθένας!


«Αναζητούν να εκτονώσουν τα έντονα συναισθήματα τρώγοντας τροφές που είναι δύσκολες στο μάσημα- παραδείγματος χάριν, σκληρές. Με αυτόν τον τρόπο ελαττώνουν το στρες, προσπαθώντας να νιώσουν και πάλι κυρίαρχοι του εαυτού τους», λέει στα «ΝΕΑ» η ψυχολόγος κ. Στέλλα Αργυρίου, η οποία ειδικεύεται σε διατροφικά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα

Snack Food

Οι Έλληνες διώχνουν το στρες με φαγητό

ΤΑ ΝΕΑ, 27 Δεκεμβρίου 2008

«Το φαγητό λειτουργεί για πολλούς ανθρώπους σαν φάρμακο, όπως ακριβώς η ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο. Και αυτό συμβαίνει εντελώς μηχανικά: την πρώτη φορά που νιώθει κάποιος ένα αρνητικό συναίσθημα ψαχουλεύει ασυναίσθητα το ψυγείο. Αρκεί όμως, αυτή η πρώτη φορά για να του γίνει συνήθεια, κάθε φορά που θέλει να εξαλείψει δυσάρεστα συναισθήματα», λέει στα «ΝΕΑ» η ψυχολόγος κ. Στέλλα Αργυρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Ice Cream & Scoops
Άρθρα: News and Tips
Άρθρα: Quote
bottom of page